Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ένας χρόνος από τη μάχη του Συντάγματος - Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. 15-6-12

Ένας χρόνος από τη μάχη του Συντάγματος
Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την πανεργατική απεργία της 15ης  Ιουνίου, της απεργίας που αποτέλεσε σταθμό για το λαϊκό κίνημα. Τη μέρα εκείνη δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούονταν με την αστυνομία μέχρι αργά τη νύχτα, υπερασπιζόμενοι και την ίδια την κινητοποίηση των πλατειών, αλλά και το δικαίωμά τους στην ίδια την αξιοπρεπή ζωή. Με την απεργία στις 15 Ιούνη το λαϊκό κίνημα πέρασε σε μία ανώτερη φάση, πιο μαχητική και αποφασιστική, που κορυφώθηκε στις ιστορικές κινητοποιήσεις και συγκρούσεις της 28-29 του Ιούνη.
Αυτοί οι αγώνες ήταν που οδήγησαν στην πλήρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, άνοιξαν το δρόμο για την πτώση της, και τελικά οδήγησαν τα κόμματα του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού στη σημερινή τους άθλια κατάσταση. Είναι αυτοί οι αγώνες που μπόρεσαν και πέρασαν σε πλατιά στρώματα την κοινωνίας το κεντρικό τους σύνθημα «ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ», ανοίγοντας το δρόμο της συνολικής αμφισβήτησης του μονόδρομου του χρέους και των μνημονίων.
Αγώνες όπως αυτοί του περασμένου Ιούνη, είναι βγαλμένοι από το πολιτικό DNA της  αριστεράς και μας θυμίζουν πώς πρέπει να δρα μια πραγματικά ριζοσπαστική και αντικαπιταλιστική αριστερά, και γι’ αυτό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωτοστάτησε και θα συνεχίσει να πρωτοστατεί σε αυτούς. Και πράγματι οι εικόνες του περυσινού Ιούνη που είναι ανεξίτηλα χαραγμένες στην καρδιά και το μυαλό του κόσμου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι και εικόνες από το μέλλον.
Και αυτό, γιατί ανεξάρτητα με το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής, η σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς εκφραστές τους στο εσωτερικό, αλλά και την Ε.Ε. συνολικότερα, είναι αναπόφευκτη. Σε μια τέτοια σύγκρουση κομβικό ρόλο θα παίξει μια ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά. Μια αριστερά που θα τολμάει να σηκώσει το γάντι της ρήξης με την ΕΕ, να πει ένα ξεκάθαρο και θαρραλέο όχι στον ευρωμονόδρομο και θα μπορεί να προβάλει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο. Μια αριστερά που θα παλεύει για την οργάνωση και τον ξεσηκωμό του λαού, ώστε να βγει αυτός νικητής στον επόμενο γύρω της αναμέτρησης που έρχεται.
Από τη Δευτέρα 18 του Ιούνη η δουλειά που θα έχει να κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι τεράστια, γι’ αυτό θα είναι και σημαντική η στήριξη τις και στις εκλογές της 17ης του Ιούνη. Γιατί, αυτός ο λαός οφείλει να παλέψει, θα παλέψει και θα νικήσει!

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ - "ΠΡΙΝ", Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ, 10-6-12



Το ευρώ των δούλων


Υποδουλώνουν τη μια χώρα της ΕΕ μετά την άλλη οι Γερμανοί, με όπλο το ευρώ. Η Ελλάδα έπεσε πρώτη. Ακολούθησαν Ιρλανδία και Πορτογαλία. Έρχεται από στιγμή σε στιγμή η ώρα της Ισπανίας. Μέχρι τέλος του μήνα σχεδιάζουν να έχουν βάλει σε καθεστώς υποτέλειας και την Κύπρο. Με μοναδική εξαίρεση τον Γιώργο Παπανδρέου, το πιο αδίστακτο πολιτικό κάθαρμα που έχει κυβερνήσει αυτή τη χώρα, ο οποίος οδήγησε οικειοθελώς και περιχαρής την Ελλάδα σε καθεστώς Μνημονίου, όλες οι άλλες κυβερνήσεις των υπόδουλων χωρών αντιστάθηκαν ή αντιστέκονται όσο αντέχουν για να αποτρέψουν τη μνημονιακή κατοχή των κρατών τους από το Τέταρτο Γερμανικό Ράιχ.



του Γιώργου Δελαστίκ



Χαμένος κόπος. Όσο μια χώρα παραμένει μέσα στο ευρώ, δεν υπάρχει καμιά ελπίδα υλικής ευημερίας για τον λαό της. Οι Γερμανοί δεν είναι ηλίθιοι. Δεν έφτιαξαν το ευρώ έτσι όπως το έφτιαξαν με στόχο να ...πλουτίσουν οι άλλοι Ευρωπαίοι και μέσα στην ευημερία τους να αγοράζουν και περισσότερα γερμανικά προϊόντα και έτσι να κερδίζει κάτι παραπάνω και η Γερμανία. Το Βερολίνο έφτιαξε το ευρώ για να εξισωθούν λίγο - πολύ οι τιμές όλων σχεδόν των προϊόντων καθημερινής χρήσης σε ολόκληρη την ευρωζώνη, έτσι ώστε η Γερμανία να κυριαρχήσει στις αγορές όλων των κρατών του ευρώ, εκτοπίζοντας σε μεγάλο βαθμό τα εγχώρια ανταγωνιστικά προϊόντα. Από μηχανήματα, αυτοκίνητα, εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές που μας πουλούσαν παραδοσιακά οι Γερμανοί, φτάσαμε στο σημείο σήμερα να μας πουλάνε μέχρι ...χαρτί υγείας, σοκολάτες και ειδικού τύπου ψωμί! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν συρρικνωθεί η αγορά της Ελλάδας, Ισπανίας κ.λπ. λόγω κρίσης, πρώτα θα κλείσουν οι ...ντόπιες(!) βιομηχανίες και στα ράφια των καταστημάτων θα παραμείνουν τα γερμανικά ανταγωνιστικά προϊόντα.

Οδηγώντας μέσω ευρώ και φθηνού δανεικού χρήματος στα ύψη τις τιμές και τα υπερκέρδη των αστικών τάξεων των χωρών της ΕΕ, πράγμα που οδήγησε με τη σειρά του σε κάθε λογής «φούσκες» (ακινήτων, τραπεζών κ.λπ.), το Βερολίνο απέκτησε τη δυνατότητα οικονομικού ελέγχου όλης της Ευρώπης. Τώρα απαιτεί να ελέγχει μέσω των μνημονίων και των αποφάσεων της ευρωζώνης τη δημοσιονομική πολιτική όλων των κρατών της και αυτό το έχει ήδη καταφέρει. Ελέγχοντας όμως τη δημοσιονομική πολιτική, το Βερολίνο είναι αυτό που πλέον θα αποφασίζει αν θα ευημερούν οι Ολλανδοί ή αν θα δυστυχούν οι Έλληνες, όχι οι αντίστοιχες κυβερνήσεις. Ρίχνοντας όμως το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα ή στην Ισπανία, η γερμανική καγκελαρία πετυχαίνει δύο στόχους. Πρώτον, δημιουργεί συνθήκες μετακίνησης προς τη Γερμανία υψηλής επιστημονικής κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού –γιατροί, μηχανικοί κ.λπ.– για του οποίου τις σπουδές η Γερμανία δεν έχει ξοδέψει ούτε ένα ευρώ! Τα πάντα έχουν πληρωθεί από τους γονείς του επιστήμονα και από την ευρωπαϊκή χώρα προέλευσής του επί δεκαετίες! Τρομερό κέρδος έχει έτσι η Γερμανία! Δεύτερον, όλοι οι Γερμανοί, από τον κορυφαίο επιχειρηματία ως τον τελευταίο συνταξιούχο ή πωλήτρια, μπορούν να αγοράζουν περιουσιακά στοιχεία ή να περνούν φτηνές διακοπές στην Ελλάδα, την Ισπανία ή την Πορτογαλία – και μάλιστα χωρίς να αυξηθεί στη Γερμανία ο μισθός ή η σύνταξή τους! Χωρίς δηλαδή να μειώσει τα κέρδη του το γερμανικό κεφάλαιο ούτε κατ’ ελάχιστο! Ωραία δουλειά...

Η ουσία είναι ότι τώρα πλέον η Γερμανία χρησιμοποιεί το ευρώ για να ξαναγυρίσει την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία ...μισόν αιώνα πίσω, τηρουμένων φυσικά των αναλογιών. Μπορεί τη δεκαετία του 1960 τα παλικάρια που έφευγαν μετανάστες στη Γερμανία από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία να ήταν κυρίως αμόρφωτοι νεαροί χωρικοί που αναζητούσαν τον οικονομικό παράδεισο και σήμερα να είναι νεαροί επιστήμονες, αλλά για τον ίδιο λόγο πάνε στη Γερμανία – επειδή η Ελλάδα γίνεται όλο και πιο φτωχή μέσω του Μνημονίου. Η παραμονή της χώρας μας στο ευρώ σηματοδοτεί την αποδοχή εκ μέρους των Ελλήνων της θεμελιώδους αρχής ότι θα είναι οικονομικοί και πολιτικοί δούλοι των Γερμανών, με όσα κοινωνικά δεινά συνεπιφέρει η νέα κατοχή. Η ταχύτατη προσαρμογή των γερμανών σοσιαλδημοκρατών στη γραμμή Μέρκελ και το εμφανές μίσος του Γάλλου σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ εναντίον του ενδεχόμενου σχηματισμού κυβέρνησης Τσίπρα στην Ελλάδα, έστω και με έναν ΣΥΡΙΖΑ κοινοβουλευτικό όμηρο των «γερμανοτσολιάδων» του ΠΑΣΟΚ και του Κουβέλη, πρέπει να έχει διαλύσει τις αυταπάτες περί ευρώ πολλών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο πράγμα να αποδείξει μια κυβέρνηση εμπράκτως στο λαό ότι η παραμονή στο ευρώ είναι εντελώς ασυμβίβαστη πλέον με κάθε βελτίωση της ζωής του και εντελώς άλλο πράγμα να έχει η ίδια η κυβέρνηση αυταπάτες ότι μπορούν μέσα στην ευρωζώνη να γίνουν τέτοιες αλλαγές πολιτικές που να καταστήσουν δυνατή τη λαϊκή ευημερία.
Η πάλη για το ευρώ και η αντίθεση σε αυτό το νόμισμα διευρύνεται στους ευρωπαϊκούς λαούς, αλλά και σε κύκλους των αντίστοιχων αστικών τάξεων. Φτάσαμε στο αδιανόητο μέχρι πρότινος σημείο να τάσσεται εναντίον της παραμονής της Ιταλίας στο ευρώ μέχρι και ο ...Μπερλουσκόνι!

Και στην Ελλάδα είναι αδύνατον να προωθηθεί οποιαδήποτε προοδευτική, φιλολαϊκή πολιτική, αν δεν ενισχυθούν εκείνες οι δυνάμεις, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι οποίες εξαρχής έχουν θέσει με αταλάντευτο τρόπο την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την ΕΕ ως αναγκαία προϋπόθεση κάθε σοβαρής αλλαγής

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Υγείας - Πρόνοιας Τετάρτη 13-6, ώρα 7μμ. Αμφιθέατρο ΝΕΕΣ (Κοργιαλένειου)

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Δευτέρα 11-6, ώρα 7.30 μμ, Προπύλαια Πανεπιστημίου


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Υγείας - Πρόνοιας
Τετάρτη 13-6, ώρα 7μμ. Αμφιθέατρο ΝΕΕΣ (Κοργιαλένειου)


Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Η "ΔΡΑΣΗ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ" ΖΗΤΑΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΝΑΠ

Μάνος και Τζίμερος από τα μια ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΥΝ και ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ συλλήβδην τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και από την άλλη ... ζητάνε από αυτές οικονομική ενίσχυση !



Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΣ – ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ


Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΣ – ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ
Δολοφονική για τους καρκινοπαθείς και τους χρονίως πάσχοντες η πολιτική της χούντας ΕΕ – ΔΝΤ. Οι ζωές των ελλήνων ασθενών θυσία για την σωτηρία του ευρώ.
Από ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.  Υγείας – Πρόνοιας                                       4-6-12
Η ανθρωπιστική υγειονομική κρίση για την οποία οι δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς και των κινημάτων είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει εκτυλίσσεται τώρα μπροστά στα μάτια μας. Δραματικές εκκλήσεις από τους καρκινοπαθείς και τους άλλους χρονίως πάσχοντες (νεφροπαθείς, ηπατοπαθείς κλπ) που αφήνονται –κυριολεκτικά- να πεθάνουν αβοήθητοι, ενώ από την άλλη οι … ασφαλιστικές τους εισφορές (!) έχουν αυξηθεί δραματικά …
 Ο απερίγραπτος κ. Λοβέρδος – που έχει το θράσος να κάνει τώρα δηλώσεις και να χύνει κροκοδείλια δάκρυα πάνω από τις σωρούς ασθενών για τον θάνατο των οποίων είναι ηθικός αυτουργός- είχε πέρυσι ανακοινώσει με … πανηγυρισμούς «νέες» ρυθμίσεις για την χορήγηση φαρμάκων στους χρονίως πάσχοντες. Συγκεκριμένα, αντί για την συνηθισμένη διαδικασία, δηλαδή την συνταγογράφηση του φαρμάκου στον ασφαλιστικό φορέα του ασθενούς και την προμήθειά του από ιδιωτικό φαρμακείο, τα «ακριβά» φάρμακα των χρονίως πασχόντων ανατέθηκαν στα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΙΚΑ (τώρα ΕΟΠΥΥ) για διανομή στους ασθενείς. Αυτό γιατί έτσι  –υποτίθεται- θα εξασφαλιζόταν χαμηλότερη τιμή. Με άλλα λόγια, θα γινόταν συμφωνία με συγκεκριμένες εταιρείες να προμηθεύουν πιο φτηνά με αντάλλαγμα το «μονοπώλιο», αφού το δικό τους σκεύασμα θα ήταν το μοναδικό διαθέσιμο της κατηγορίας του. Αν το δημόσιο φαρμακείο (του νοσοκομείου ή του ΕΟΠΥΥ) δεν διέθετε το φάρμακο, ο ασθενής με την πιστοποίηση της μη διαθεσιμότητας (την σφραγίδα «στερείται») μπορούσε τότε να το προμηθευτεί από ιδιωτικό φαρμακείο. Όμως, στην πορεία το υπουργείο με διαδοχικές εγκυκλίους περιόρισε δραματικά τη λίστα των φαρμάκων για τα οποία επιτρέπεται αυτή η διαδικασία. Έτσι, από τη μία τα δημόσια φαρμακεία δεν τα διαθέτουν (και μάλιστα ο ασθενής πρέπει να ταλαιπωρείται ατέλειωτες ώρες από νοσοκομείο σε νοσοκομείο αναζητώντας τα) γιατί οι φαρμακευτικές εταιρείες απαιτούν τα χρωστούμενα για να τα προμηθεύσουν και από την άλλη δεν υπάρχει διαδικασία διανομής τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία.
Από την άλλη, πολλές συνεδρίες (σχήματα) χημειοθεραπειών στα νοσοκομεία για τους νοσηλευόμενους ασθενείς αναβάλλονται, γιατί τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αγοράσουν τα νοσοκομειακά αυτά σκευάσματα λόγω οικονομικής στενότητας. Υπενθυμίζεται πως από τη μια οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων για λειτουργικά έξοδα ήταν φέτος μειωμένοι κατά 40-45% και από την άλλη λίγο πριν το PSI έγινε η γνωστή «ληστεία του αιώνα» στους έντοκους λογαριασμούς των νοσοκομείων από τον κ. Προβόπουλο και την συμμορία του. Τέλος, λόγω της από καιρό αναμενόμενης χρεωκοπίας του ΕΟΠΥΥ, τα νοσοκομεία έχουν στερηθεί κάθε έσοδο.
Τα παραπάνω είναι ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ της καταστροφικής και δολοφονικής πολιτικής της τρόϊκας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν τις εντολές της. Δραματική μείωση των κοινωνικών δαπανών με ταυτόχρονη εξασφάλιση των συμφερόντων των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών, με άλλα λόγια συνταγή απόλυτης κοινωνικής καταστροφής και γενοκτονίας. Και όλα αυτά γιατί ο ελληνικός λαός πρέπει να κάνει «θυσίες» για να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη, αλλιώς κινδυνεύει η σταθερότητα της ίδιας της ευρωζώνης ! Με άλλα λόγια μάς λένε κατάμουτρα «ψοφήστε, για να σωθεί το ευρώ» !  
ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΑΥΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Το μαζικό κίνημα και η Αριστερά πρέπει επειγόντως να αναλάβουν δυναμικές πρωτοβουλίες ΤΩΡΑ και όχι να περιμένουν στους … καναπέδες το αποτέλεσμα των εκλογών. Κάθε μέρα που περνάει χάνονται ζωές. Επίσης, το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα χωρίς σύγκρουση με τους καθεστωτικούς μηχανισμούς της χούντας του κεφαλαίου και τα μεγάλα συμφέροντα, δεν εξασφαλίζει ΤΙΠΟΤΑ.
-         Επείγοντα μέτρα για την διανομή των αναγκαίων φαρμάκων. Να μπουν άμεσα στις λίστες συνταγογράφησης. Να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ με κάθε μέσο – η κοινωνική καταστροφή που εκτυλίσσεται μπροστά μας απαιτεί κάθε διαθέσιμο κονδύλι κατά προτεραιότητα, σε βάρος των απαιτήσεων των «δανειστών» αναγκαστικά.
-         Επείγοντα μέτρα για τη συνέχιση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων με τον ίδιο τρόπο και την ίδια προτεραιότητα.
-         Επείγοντα μέτρα για τον περιορισμό της ασυδοσίας των φαρμακευτικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων. Απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών. Απαλλοτρίωση της πατέντας ακριβών φαρμάκων και παραγωγή τους από εθνική φαρμακοβιομηχανία – υπάρχει και διεθνές προηγούμενο χώρας που το έκανε (Ν. Αφρική) επικαλούμενη την ανάγκη επιβίωσης του λαού της και δικαιώθηκε μάλιστα από διεθνή δικαστήρια.

ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Η επιλογή ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ σε σύγκρουση με την στρατηγική κεφαλαίου και ευρωπαϊκής ένωσης, με έξοδο από την ευρωζώνη, διαγραφή του χρέους και διάθεση κάθε μονάδας του ΑΕΠ αποκλειστικά για την επιβίωση του λαού και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, είναι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ για την ικανοποίηση των πιο βασικών αναγκών της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού.
Το «γάντι» που πετάει ο αντίπαλος («χωρίς μνημόνιο βγαίνετε από το ευρώ») ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΝ η Αριστερά και το μαζικό κίνημα.
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ – ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Είναι ζήτημα ζωής …