Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Πέμπτη 23/1 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ


Πέμπτη 23/1  ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ
 – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Υγείας – Πρόνοιας                                 17/1/13

Με μια πρωτοφανή απόφαση, η κυβέρνηση και η ηγεσία της αστυνομίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ στις 8/1, μέρα … «ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ» από την Ελλάδα (τρομάρα μας …) την διαδήλωση διαμαρτυρίας που είχαν καλέσει στην Αθήνα μια σειρά οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η χουντικής έμπνευσης απαγόρευση αυτή δείχνει έμπρακτα τον ΤΡΟΜΟ που υπάρχει στο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της χώρας, μπροστά στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ λόγω της τεράστιας συσσωρευμένης οργής από την καταστροφική πολιτική του καθεστώτος κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.
Αρνητικό και λυπηρό ήταν το γεγονός πως οι ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν είχαν καλέσει ούτε στην συγκεκριμένη διαδήλωση, ούτε σε ξεχωριστές (έστω …) κινητοποιήσεις εκείνη τη μέρα. Μάλιστα, δεν ευαισθητοποιήθηκαν να το κάνουν ούτε όταν ανακοινώθηκε η απαγόρευση, σαν έμπρακτη εκδήλωση καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού και σπάσιμο στην πράξη των χουντικών πρακτικών.
Οι διοργανωτές της διαδήλωσης αποφάσισαν να μην υπακούσουν, και πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Αθήνας παρά την καταστολή, το ξύλο και τα δακρυγόνα. Κατά την διάρκεια της ανοιχτής συνέντευξης τύπου που προηγήθηκε στα Προπύλαια ακριβώς για να καταγγελθεί η απαγόρευση, μπροστά σε δεκάδες εκπροσώπους ΜΜΕ εγχώριων και διεθνών και χωρίς καμία απολύτως αφορμή, η αστυνομία συνέλαβε τον Παύλο Αντωνόπουλο, καθηγητή σε Λύκειο και πρόσφατα εκλεγμένο στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μάλιστα η σύλληψη πήρε την μορφή … της απαγωγής (κυριολεκτικά …) αφού οι αστυνομικοί τράβηξαν τον σ/φο Αντωνόπουλο ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ των λοιπών συμμετεχόντων στην συνέντευξη, μοιράζοντας αφειδώς ροπαλιές, κλωτσιές και χημικά. Προφανέστατα ο συνάδελφος είχε ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ εκ των προτέρων λόγω της αγωνιστικής του δράσης και είχε ΥΠΟΔΕΙΧΤΕΙ με εντολή «ανωτέρων», αλλιώς δεν υπάρχει εξήγηση γι’ αυτή την επιλεκτική «σύλληψη-απαγωγή» μέσα από μια ομήγυρη δεκάδων συνδικαλιστών που συμμετείχαν στην συνέντευξη.   
Για την ουσία του θέματος, είναι περιττό να τονίσει κανένας πόσο ΓΕΛΟΙΟ και ταυτόχρονα ΤΡΑΓΙΚΟ είναι να αναλαμβάνει – και μάλιστα με … φιέστες και ταρατατζούμ – την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια χώρα της οποίας ο λαός της δοκιμάζεται τόσο σκληρά με εντολή της τρόϊκας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας – ΔΝΤ, που λειτουργούν σαν ΔΗΜΙΟΙ μαζί με την εγχώρια πλουτοκρατία ενάντια στο 99% των κατοίκων της … Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τομέας της Υγείας : νοσοκομεία κλείνουν, ολόκληρη η δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη καταργείται με «ξαφνικό θάνατο», χιλιάδες υγειονομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα, τα πάντα παραδίνονται σε μεγάλα ιδιοτελή επιχειρηματικά συμφέροντα, ο κόσμος καλείται να βάζει γερά το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις, φάρμακα και (όπου να ναι) νοσήλεια, οι ελλείψεις είναι τραγικές, οι θάνατοι αυξάνονται ραγδαία, οι γεννήσεις μειώνονται σημαντικά … Μια πραγματική υγειονομική γενοκτονία εκτυλίσσεται, και όλα αυτά για να «σωθεί» η σταθερότητα του ευρώ, της ευρωζώνης και ολόκληρης της ευρωπαϊκής ένωσης – ο θάνατός μας, το ευρώ τους !
Όσες συλλήψεις και να κάνουν, όσα δακρυγόνα και να ρίξουν δεν μάς σταματούν !
Η αριστερά της ανατροπής θα είναι πάντα ΜΠΡΟΣΤΑ στους αγώνες των εργαζόμενων, των άνεργων και της νεολαίας για ζωή και ελευθερία – στις εξεγέρσεις που ωριμάζουν και θα σαρώσουν συντριπτικά τους δυνάστες κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και τους πολιτικούς τους κολλαούζους.

Η ΠΕΜΠΤΗ 23 /1 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ  – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΑΥΛΟΣ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΙ !

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ – ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ 25 ΕΥΡΩ !


Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ !

Να εξεγερθούμε ενάντια στους ληστές της ζωής και των ονείρων μας

Κάτω η χούντα κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ

Δωρεάν υγεία - ψωμί - παιδεία - λευτεριά στον λαό μας !